• Manga: 14831
  • Uživatelů: 27299
  • Hostů: 317

Hodnocení mangy od uživatele Ziza

Datum Abecedně Hodnocení
1  

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 20.07.2010     Manga: Tokyo Crazy Paradise

Příběh je zajímavý - holčičku vychovávali jako kluka, protože to v tomto drsném světě roku 2020 je lepší, co kdyby ji chtěl někdo znásilnit... takže se z roztomilé holčičky stal silný kluk, který naprosto nesnáší Jakuzu a chce se stát policajtem jako jeho/její rodiče. Jenomže rodiče zabijí a ona a její tři bráchové mají na krku dluh, který musejí splatit, jinak ouvej, ouvej. No, prostě se to nějak semele, že ona se stane bodyguardem mafiánskýho bosse. Možná to zní prvoplánově (nejdřív ho nesnáší, ale potom té lásky nebude nikdy dost :D), ale není. Má to spousty odboček a háčků :-D Ve směs je to dobré, člověk se zasměje, když se do toho zažere, může uronit i slzičku, dobře se to čte. Manga je hodně ukecaná. Je tu i spousta akce. Bohužel autorka ji, hlavně tu s těmi bakemoníky, moc nezvládá. Možná ji ráda kreslí, ale podle mě nic moc. Ale neruší to. Občas se mi taky zdá, že autorka přeskakuje a pak je možná trochu těžší se orientovat, nebo jsem prostě nedávala pozor. :-) Určitě to není špatná manga, je kompletně přeložená (do aj), patří k těm z minulého století a autorku můžete znát třeba z její další práce, ze Skip Beatu! Pokud znáte Skip Beat!, tak vám může být jasné, jaké charaktery očekávat. Manga mě bavila, sice dlouho trvalo, než jsem se odhodlala ji po prvním volume dočíst, ale jakmile jsem si k tomu potom sedla, už jsem jen četla, četla, četla. Jen ten konec mě zklamal. Čekala jsem něco více, když už poslední kapitola má název "After", třeba děti :-D (nebudu říkat čí, ono sice někdy po polovině je vcelku jasné, kdo s kým bude, ale na začátku...).

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 20.07.2010     Manga: Ensemble

Ačkoliv to má 94. kapitol, není problém to přečíst tak ve dvou hodinách, protože každá kapitola má cca. 3 stránky. Pokud byste to po tom zjištění začali odsuzovat (ať už z jakéhokoliv důvodu), nedělejte to. Tohle dílko je pro mě jedinečné. A autor má úžasný smysl pro humor :-) Jde tu zhruba o tohle - malej kluk přišel na stanici, že bude vypovídat proti grázlovi, po kterém policie už dlouho pase, když ho schovají. Dobře, kloučka převlečou za holčičku a šoupnou do rodiny jednoho z policistů. Policista má syna a hádejte co... ne, nikdy na šónen-ai nedojde! Yaoi fanynky zklamány? Není proč, tohle dílko má tolik jiných předností. Kdybych měla mluvit o hladině vztahové, tak - a to mě opravdu překvapilo - se tu nikdy moc neřeší milostné problémy (hlavní hrdina akorát tak odmítá :D), spíše se to točí kolem vztahu ve škatulce "rodina" a "přátelství" a víte co? Nevadí to, stačí to, je to krásný. Sbližování dvou kluků, z níž jeden předstírá, že je sestrou toho druhého, je příjemné a komické. Nikdo tu nemá jednoduchou psychiku, pořád se tu někdo někam vyvíjí, člověk dokáže odejít překvapen. Ale není to jen o vztazích. Nezapomeňte, proč chlapec do "prázdné" rodiny přišel... čili i akce se tu najde. Určitě mohu jen doporučit!

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 19.08.2010     Manga: Hanazakari no Kimitachi e Memorial Tribute

Pěkný vedlejší příběh, který vás určitě bude bavit, pokud vás - tak jako mě - pohltil příběh hlavní :-)

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 19.08.2010     Manga: Hanazakari no Kimitachi e

Výbornej kousek, celej jsem ho měla přečtej za víkend (12 hodin v kuse v sobotu, v neděli jen 11...), protože se od toho prostě nedalo odpíchnout. Nic mě nezajímalo, jen jsem musela číst, číst, číst. Za naprosté pohlcení mé osoby, která se smála, smutnila, akčnila s postavami, nemůžu dát nic jiného než plný počet. ^^

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 02.11.2010     Manga: Gravitation

Dne 1. 11. 2010 jsem si koupila 12. díl Gravitation a 1. 11. jsem Gravitation dočetla. Má cenu Gravitation číst natož si koupit celou sérii? Hele, vrazila jsem do toho 1920 korun a věřte mi, že bych to udělala znovu. Stálo mi to za to, proto...že zaprvé podporuji mangu u nás a zadruhé je to fakt povedená série. Vím, že nejsem sama, kdo olitoval, že je to fakt poslední díl (jistě, ještě vychází Gravitation Ex, ale…), dokonce jsem četla komentář, že i nějakému chlapci/muži se po tom snad bude stýskat, protože to byla „fakt prdel“, jak psal. Z toho opravdu jde vidět, že nemusíte být šónen-ai potažmo yaoi fanynka, aby se vám Gravko líbilo. Pamatuji si, jak – myslím, že to byl první díl – jsem si půjčila v knihovně a celou cestu domů jsem šla nos zabořený v knize. A culila se jako divá. Vůbec těch pár prvních dílů je zábavných „like hell“. Jenomže pak Murakami na nátlak fanoušků musela sérii prodloužit a to, co se dělo v USA už byl jen hloupý a strašně nadsazený vtip, že ani v manze to moc nefungovalo. Ano, i tady jsou slabší části, ale těm odpustíte, protože u konce to opět začíná být dobré a dokonce i v nějaké ohledu lepší než na začátku. Na manze vidíte, jak se Murakamina kresba vyvíjela. Ono bohatě stačí už jen to, že si knížky postavíte vedle sebe do knihovničky a mrknete, jak se ten ksichtík Šuiči na té knižní hraně vyvíjel. Který se vám líbí nejvíc? Takže až na těch pár okamžiků, kde to opravdu bylo přehnané, bylo Gravitation pekelně dobrá jízda. To víte, Murakami-sama je vtipná a cynická osoba a když taková osoba napíše něco takového… bavit jsem se prostě musela. Sajonara, demo ne, wataši wa Gurabiteišion ga totemo suki desu! A proto se k téhle sérii budu ráda a často vracet.